Ter voorbereiding op de competitie worden er jaarlijks oefenwedstrijden georganiseerd. De jeugd was vandaag aan de beurt. Volgende week is de zaal beschikbaar voor de senioren. Op initiatief van WSV waren er jeugdteams van Appoldro, BC Eefde en BC ’70 Veluwe uitgenodigd.

Rond 9:30 uur stroomde de hal vol. Warmlopen, inslaan en opmaken voor de wedstrijden. Maar onze eigen spelers en hun ouders werden al om 9:00 uur verwacht in de kantine. Er wordt dan uitleg gegeven over de competitie in het algemeen, de rol van zaalwacht en begeleider en wordt kort stilgestaan bij enkele “huisregeltjes”. Voor ouders is er een mini-spelregelcursus.

Tijdens de oefenwedstrijden is winnen van ondergeschikt belang. Natuurlijk verwachten we van de spelers inzet en dat ze het geleerde in praktijk brengen, maar het geeft de trainers op zo’n dag ook de gelegenheid vast te stellen waar nog aan gesleuteld moet worden.

Alle thuiswedstrijden in de districtscompetitie worden gespeeld op zondag en beginnen om 9:30 uur. De toegang is gratis. Uitslagen, standen, maar ook statistieken per team of speler vind je op de website. Menu: Badminton > Speelschema’s.