Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Het is een bekend gezegde dat ook voor onze vereniging geldt.

WSV beschikt over ervaren jeugdtrainers, ieder met hun eigen stijl en specialisme. De hoofdtrainer adviseert en ondersteunt de jeugdtrainers indien noodzakelijk, maar zal op de woensdagmiddag zelf niet aanwezig zijn.

“WSV Badminton, meer dan alleen senioren”, is het motto van de jeugdafdeling. We gaan uit van een vooruitstrevend ambitieniveau, waarbij we de ontwikkeling van de jeugd als individuele badmintonners willen stimuleren.

Plezier en enthousiasme staat voorop, maar met de juiste drive en de wil om beter te worden, kunnen jeugdspelers bij WSV moeiteloos doorgroeien.

Wie interesse heeft kan zich aanmelden voor de introductiecursus. In 4 lessen behandelen we in sneltreinvaart diverse aspecten van het badminton. Deelname is gratis en vrijblijvend. Badmintonervaring is niet vereist. Het enige wat we verwachten is inzet, enthousiasme en een glimlach. Na 4 weken besluit je of je echt lid wordt. Rackets zijn aanwezig.

Tijdens een eerste les merken kinderen dat het toch iets lastiger is. Met veel vallen en oprapen komen we slagje voor slagje verder. En je ziet ze groeien en glunderen als ze met kleine tips en aanwijzingen meer controle krijgen over racket en shuttle. Met oefeningen en spelletjes vergroten we het enthousiasme en het spelplezier.

Teamsport
Al sta je tijdens een single alleen in het veld, de tegenstander aan de andere kant van het net even niet meegerekend, is badminton echt een teamsport. Ook de competitie speel je in teamverband.

Trainen doe je samen. Samen word je sterker.

Maar in tegenstelling tot veel andere sporten is er bij ons geen competitieverplichting. Sommige jeugdleden kiezen er bewust voor om geen competitie te spelen in het weekend. Tijdens de woensdagtraining maken we geen onderscheid. Er wordt wel getraind binnen de eigen groep en op eigen niveau, maar alleen indien nodig passen we de oefening iets aan.

Enthousiast? Informeer naar de mogelijkheden.

Wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met Johan Verbraak (tel. 06 5421 5177, b.g.g. via mail).