WSV Badminton geeft clinic bij OBS de Dalk

Op vrijdag 14 februari heeft WSV Badminton een mini-clinic verzorgd voor OBS de Dalk uit Klarenbeek. Klarenbeek is een klein dorp ten oosten van Apeldoorn. Zelf hebben ze geen badmintonvereniging, dus er werd door meester Rutger, zelf fanatiek badmintonner, gezocht in de directe omgeving. Het is dan logisch dat ze bij WSV uitkomen.

De mini-clinic werd gegeven tijdens de reguliere gymles en verzorgd door Wilma en Jan, met assistentie van Jaap en meester Rutger. 40 kinderen uit de groepen 4 t/m 8.

Na het shuttle-tikkertje om warm te worden volgde een oefening hooghouden. Shuttles vlogen alle kanten op, maar met kleine aanwijzingen kregen enkelen al meer controle over racket en shuttle.

De volgende oefening was in tweetallen. Het vervelende net lieten we bewust achterwege, want dat is in het begin een grote spelbreker. En ligt de shuttle op de grond, dan gewoon oppakken en doorgaan.

Je wordt alleen beter met vallen en oprapen.

Tot slot een uitgebreidere oefening om een indruk te krijgen van een badmintontraining.

Een uur vliegt voorbij, de tijd werd vergeten, dus met een kleine vertraging gingen de leerlingen weer naar school. De reacties waren positief en wie het leuk vond en het nog een keer wil proberen mag in de voorjaarsvakantie bij WSV langskomen. Er is dan geen jeugdtraining, maar wel gelegenheid tot vrijspelen.

Ook interesse? Informeer naar de mogelijkheden via junioren.badminton@wsv-apeldoorn.nl .