We mogen terugkijken op een fantastisch badmintonweekend. We kunnen absoluut trots zijn op wat we als vereniging weten te realiseren. We hebben ons opnieuw bewezen als voortreffelijk organisator en gastheer. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten. Die nemen we mee. Maar het is mooi als op zo’n dag persoonlijke waardering wordt uitgesproken door deelnemers en publiek of dat na afloop digitale complimentjes worden gedeeld.

BART
Het toernooi op zaterdag richtte zich op teams uitkomend in de lagere competitieklasses en recreanten. Maar eigenlijk is recreanten geen goede benaming. Sportiviteit en gezelligheid staat voorop, maar het fanastisme is er zeker niet minder om.

Om groot te worden moet je klein beginnen.

Er was voor de ochtend een verdeling gemaakt in 2 poules op basis van de volgorde van inschrijving. Dubbels en gemengd dubbels in tijdsblokken van 12 minuten. Gewoon doortellen na 21 en na afloop het behaalde aantal punten via de smartphone doorgeven om de score te bepalen.

Deze techniek hebben we intern ontwikkeld en is voor BART verder uitgebreid. Ontvangen uitslagen worden direct verwerkt en poulestanden automatisch berekend. Op het digitale scorebord op de website www.recreantentoernooi.nl worden realtime grafieken getoond. Klik en klaar!

’s Middags werden de poules opnieuw ingedeeld, zodat er een eerlijker verdeling ontstond in de onderlinge niveaus. Om 17:00 uur kon de balans worden opgemaakt. Voor de winnaars in iedere poule lag er een herinneringsmedaille klaar en was er taart als prijs.

De taarten hebben de terugreis niet meer gehaald, want die werden direct door de winnaars aangesneden en de punten verdeeld, ook onder de net-niet-winnaars. Een mooi en lekker gebaar.

DROS Apeldoorn Open
Zondag stond volledig in het teken van het Apeldoorn Open. Wat hier ooit klein begon is uitgegroeid tot een toernooi van formaat met brede uitstraling in de regio en zelfs ver daarbuiten. Door te kiezen voor een 3-5-7 toernooi, waarbij de 3 staat voor 3e divisie (landelijk), maken we het voor het publiek nog aantrekkelijker. Maar ook spelers zien dergelijke toernooien als een mooie gelegenheid om elkaar aan het eind van zo’n seizoen nog een laatste keer uit te dagen in single, dubbel of gemengd dubbel.

Nog een paar cijfers. Er waren 135 deelnemers. Er zijn 123 wedstrijden gespeeld volgens een “best of thee”. 274 games en 9788 rallies. Een wedstrijd duurde gemiddeld 32 minuten. Meer informatie vind je op www.apeldoornopen.nl.

Met dank aan sponsor Sportswear4You werd de bijna traditionele badhanddoek verruild voor een cadeaubon. De bon kon ter plekke worden ingewisseld voor een badmintonshirt van FZ Forza.

Sportswear4You geeft je sport kleur

Bedankt!
Al liggen de draaiboeken klaar en lijkt het soms een geöliede machine, toch is er op de voorgrond en nog meer op de achtergrond heel veel werk verzet. Dank gaat uit naar de organisatie, sponsoren en alle vrijwilligers. Bedankt! Zonder jullie, maar ook zonder deelnemers geen BART en Apeldoorn Open.

 • DROS Facility Group
 • Charly ’t Fort – Cafetaria
 • De Fietsenmaker
 • Fruithandel G. Nijburg & zn
 • Herenkapsalon Bennie Koopman
 • Esther Hesselink – Ambulant Pedicure
 • RNV Computers
 • TS Group Holland
 • Sportswear4You
 • Ruesink en Baggerman, letselschadeadvocaten
 • Veldwijk Twello, sportprijzen
 • Apeldoorn en Bloemzaad Verkeersopleidingen
 • doTerra for Athletes
 • Fysiotherapeut Brian Koldenhof
 • Grandcafé De Toren
 • JIN LONG Chinees Restaurant
 • Van Laarhoven partyservice
 • Lentink de Jonge, accountants en belastingadviseurs
 • De Zus, Patisserie, Chocolaterie en Desserts

De volgende editie staat gepland op 15 en 16 juni 2019. (wijzigingen voorbehouden)