Zondag 28 mei stond het Ouder-Kind-toernooi op de kalender. Hieronder een verslag van een supporter van één van de deelnemende teams.

Vandaag was weer het jaarlijkse Ouder-Kind-toernooi van de badminton. Ondanks het warme weer waren de kinderen met hun ouders, opa, broer of zus weer in groten getale aanwezig om zich flink in het zweet te werken. 18 koppels. Het toernooi werd gestart met een lekkere warming-up onder leiding van Jan op de opzwepende muziek “Sexy als ik dans” van Nielson. Nadat de spieren waren opgewarmd konden de wedstrijden beginnen.

De teams werden in drie gelijke groepen verdeeld met ongeveer even veel ervaring. Vijf wedstrijden van een kwartier. Genoeg tijd om flink te zweten met dit warme weer. Winnen is bijzaak. Plezier staat voorop.

Elk team had een eigen teamnaam verzonnen zoals o.a. Camping & Co, Holt on en Mendos. Na elke wedstrijd kon men zelf de eindstand online invullen via de smartphone. Hierdoor was de stand meteen te zien. Dit systeem heeft WSV vorig jaar getest en dit werkt erg gemakkelijk.

Na de derde wedstrijd kregen de teams een heerlijke fruitspies van Wilma en tot slot nog een lekker stukje appel.

Na de vijfde wedstrijd werd het toernooi afgesloten met de traditionele rondo. De ouders tegen de jeugd. Het was weer een geslaagd Ouder-Kind-toernooi.

Bedankt Jan, Wilma en Roy voor de organisatie. Tot volgend jaar maar weer.

Bianca Holtman