“De sleutel tot succes is geloven in jezelf”

Op woensdag 10 april bracht Andrea Deelstra een bezoek aan WSV voor haar sportmonoloog. Een verhaal achter de topsporter.

Met een persoonlijk record van 2:26:46 is ze de vierde snelste Nederlandse vrouw allertijden op de marathon. Met deze prestatie kwalificeerde ze zich in 2015 voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Andrea Deelstra raakte als 10-jarig meisje gefascineerd door het zien van een marathonwedstrijd op TV. Van kinds af aan deed ze al veel aan sport. Zwemmen, schaatsen, maar toen ze ook nog op atletiek wilde moest ze op een gegeven moment een keuze maken van haar ouders. Het werd hardlopen.

Vandaag ben ik gaan lopen.
En waar ik loop is van nu af aan een weg.

Vol passie vertelt ze haar verhaal. Hoe een meisjesdroom werkelijkheid werd. We gaan van Dwingeloo naar Apeldoorn en met tussenstops in Zürich en Berlijn bereiken we de “Road to Rio”.

De Braziliaanse hitte speelde haar op de wedstrijddag echter parten. Totaal gedesoriënteerd finishte ze als 60ste en niet in de top 15, zoals ze had gehoopt. Teleurgesteld? Nee, vette pech zoals ze zelf zegt en een week later waren er al de dromen over de Olympische Spelen in 2020.

#OnMyWayToTokyo
Ze vertelt over de successen, maar ook over de tegenslagen. Blessures die plannen weer in de war schoppen. Maar de droom blijft. Over de voorbereidingen, wedstrijden, klimaatkamers op Papendal en haar begeleidingsteam. Maar het allerbelangrijkste is dat geloven in jezelf de sleutel is tot succes.

In september wil ze zich tijdens de marathon van Berlijn kwalificeren voor Tokyo.

Vandaag ben ik gaan lopen
Omdat dat is wat ik wou
Ik heb geen idee waarom men zei dat het niet kon
Zeg liever ‘ga maar dat is leuk, dat moet je doen’
Want kijk me lachen dan.
Hier loop ik nou….

Volg haar via www.andreadeelstra.nl en word supporter.

songtekst: “Vandaag ben ik gaan lopen” – Acda en De Munnik